حفاظت،نگهداشت و بهره برداری موثر و ایمن از محوطه ها، ابنیه و میراث تاریخی و هویتی هر شهر و کشور، یکی از مهمترین شاخه های سیاست و مدیریت فرهنگی است.بی شک ایتالیا و ایتالیایی ها خصوصا پس از جنگ دوم یکی از موفق ترین کارنامه ها را در این عرصه داشته اند و همیشه در عرصه حفاظت از میراث، زبان زد بوده اند.این البته یک زنجیره کامل از دانش و پژوهش تا سرمایه گذاری و فرهنگسازی و کارآفرینی در عرصه حفاظت را می طلبد و شناخت جامع این زنجیره نیازمند تحقیقات رصدی و میدانی و حتی فراتر از ساختار و کارویژه های وزارت فرهنگ ایتالیاست.در گزارش زیر،۱۰ مورد از الگوهای حفاظت میراث فرهنگی در رم به تفضیل شرح داده خواهد شد.
|بهمن 1403
به نظر میرسد تهران برای تبدیل شدن به هابانرژی در منطقه نباید توان چانهزنی برخی کشورهای همسایه را از طریق اتکا بیش از حد به انتقال گاز روسیه از سرزمین آنها افزایش دهد. این امر میسر نمیشود مگر با سیاستگذاریهای دقیق در حوزه حفظ بازارهای انرژی و حراست از ژئوپلیتیک کشور
|بهمن 1403
مراکز زیارتی مانند قم و مشهد نوعی جهانیگرایی منحصر به فرد را به نمایش میگذارند. برخلاف مراکز شهری مانند دبی، جایی که سلسله مراتب اقتصادی اغلب جوامع را تفکیک میکند، زیارتگاههای ایرانی احساس برابری را میان زائران با پیشینههای مختلف ترویج میدهند. آسیای جنوبیها در بازارها، مساجد و حیاطهای زیارتگاهها با عراقیها، افغانها، لبنانیها و دیگران ملاقات کرده، غذاها را به اشتراک میگذارند و اقلام مذهبی میخرند. این همآمیختگی یک حس مشترک از جامعه معنوی را تقویت میکند و آنان را جدای از اختلافات سیاسی به هم پیوند می زند.
|بهمن 1403
ایران و غنا در سال 1974 روابط دیپلماتیک رسمی خود را آغاز کردند. هرچند چالشهای اقتصادی باعث شد که غنا در سال 1981 سفارت خود در تهران را تعطیل کند، اما با این حال، دو کشور روابط دوستانه خود را حفظ کردند. با بازگشایی دوباره سفارت غنا در سال 2008، دو کشور تعهد خود را به به تقویت روابط دوجانبه نشان دادند. به این خاطر، در اثر توسعه روابط سیاسی بین دو کشور، انتظار می رفت که تعاملات فرهنگی بین غنا و ایران نیز توسعه یابد.
|بهمن 1403
دیاسپورای ارمنی یکی از قدیمیترین و تأثیرگذارترین جوامع مهاجر در جهان است که بهویژه در پی وقایع تلخ نسلکشی ارمنیها بین سالهای ۱۹۱۵ تا ۱۹۲۳، پراکندگی گستردهای را تجربه کرد. این جامعه با پراکندگی در سراسر جهان، بهویژه در کشورهای ایالات متحده، فرانسه، روسیه، لبنان و ایران، توانسته است نقش مهمی در حفظ هویت فرهنگی و انتقال میراث تاریخی ارمنی ایفا کند. دیاسپورای ارمنی، با وجود دوری از سرزمین مادری، پیوندی قوی با ارمنستان حفظ کرده و در راستای حمایت از این کشور، به فعالیتهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی گستردهای پرداخته است.
|بهمن 1403
در قلب آسیای مرکزی، جایی که کوههای سر به فلک کشیده و دشتهای وسیع با هم ملاقات میکنند، در دره زرافشان تاجیکستان، شاهد تابلوی نقاشی از رنگها و طعمهای بینظیر هستیم. غذاهای این سرزمین، دریچهای به سوی فرهنگ و هویت غنی مردم باستان میگشایند. عطر و طعم بینظیر این غذاها، هر ذائقهای را به وجد میآورد. از پلوهای مجلسی و خورشتهای سنتی گرفته تا نانهای محلی و شیرینیهای خوشمزه، تنوع و گوناگونی در دنیای غذاهای تاجیکستان و آسیای مرکزی حرف اول را میزند.
|بهمن 1403
کِیث دینی(Keith Dinnie)، نویسنده و محقق در زمینه برند و برند ملی، در کتاب «برندسازی ملی، مفاهیم، موضوعات و اجرا»، میگوید پیش از آنکه به اعمال مفهوم برند، روی کشور ها بپردازیم، باید به تعریف و تشریح خودِ برند رسید.
|بهمن 1403
قرارداد سه جانبه سواپ (معاوضه) سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز با حضور روسای جمهور ایران، ترکمنستان و آذربایجان در شهر عشق آباد هفتم آذر 1400 امضا شد. بر اساس این توافق سه جانبه که در حاشیه پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در ترکمنستان به امضا رسید؛ ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب گاز به جمهوری آذربایجان می فروشد. این گاز در مرز سرخس به ایران تحویل می شود و بجای آن ایران از مرز آستارا برای جمهوری آذربایجان گاز ارسال می کند.
|دی 1403
منطقه آسیای مرکزی به عنوان یک پهنه محصور در خشکی با محدودیتهای ژئواکونومیکی متعددی مواجه است. به دلیل عدم دسترسی به آبهای آزاد هزینه تمام شده تجارت برای این کشورها بالاتر است و همین امر زمینهای برای عدم شکوفایی اقتصادی مبتنی بر تجارت، در این کشورها شده است. از سوی دیگر، وابستگی به جغرافیای همسایگان برای مبادلات تجاری نیز نوعی الزامات سیاسی همسایگی را بر روابط این کشورها با محیط پیرامونی ایجاب کرده که بعضاً محدودیت ساز بوده است.
|دی 1403
توافقنامه جامع راهبردی ایران و روسیه عصر امروز جمعه در جریان سفر دکتر مسعود پزشکیان به روسیه از سوی روسای جمهور دو کشور به امضا رسید.
|دی 1403
چند دهه از آغاز بسط منطقهای قدرت جمهوری اسلامی با هدف مبارزه با اسرائیل میگذرد و از هفتهی گذشته نزاعش با رژیم صهیونسیتی به بالاترین حد این سالها رسید. این نزاع در سالهای اخیر بیش از آن که رنگ و بوی ایدئولوژیک داشته باشد، شکلی ژئوپولتیک و از جنس بازدارندگی به خود گرفته است؛ این در حالی است که این نزاع بدون شک در گرایش ایدئولوژیکی ریشه دارد که از همان ابتدای تأسیس رژیم صهیونسیتی در میان ایرانیان شکل گرفت.
|دی 1403
در میانه حملات دهشتناک اسرائیل به غزه، عربستان سعودی جشنوارهای سینمایی پر سر و صدایی با حضور ستارههای مشهور هالیوود برگزار کرد: جشنواره دریای سرخ.
|دی 1403