باتوجه کاهش صادرات نفت بویژه در سالهای اخیر واهمیت ارزآوری از طریق صادرات محصولات غیرنفتی بویژه در سالهای تشدید تحریم، لازم است تا مسائل و مشکلات پیش روی ارزآوری محصولات صادراتی کشاورزی شناسایی شده و در راستای حل چالشهای موجود، علل و عوامل ایجاد مشکلات شناسایی شده و استراتژی حل این چالشها نیز در نهایت ارائه شود.
طرح پژوهشی “آیینهای کشاورزی و توسعه گردشگری روستایی؛ از شناخت موانع تا ارائه راهبردها” به درخواست کمیسیون گردشگری در شورای پژوهشی مرکز پژوهشهای اتاق ایران تصویب و توسط دانشگاه گیلان تدوین شده است. در این طرح با هدف توسعه گردشگری کشاورزی، به آیینهای کشاورزی به عنوان یکی از منابع اصلی پرداخته شده است.
مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی آب در راستای ارتقاء دانش فعالان بخش کشاورزی در زمینه اثرات مخرب تغییر اقلیم بر تولیدات بخش کشاورزی و همچنین پایش تحولات و رویدادهای ملی، بینالمللی و منطقهای کشاورزی و تغییرات اقلیمی، این گزارش به بررسی جنبههای مختلف مدیریت بهینه آفات و بیماریهای کشاورزی تحت شرایط تغییر اقلیم پرداخته است.
بخش کشاورزی نقش مهمی در صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور داشته بطوریکه سهم 14 درصدی طی پنج سال منتهی به 1400 را به خود اختصاص داده است اما در سالهای اخیر این ارزآوری با چالشها و مشکلات متعددی همراه بوده که بیمها و امیدهایی را به همراه داشته است.
با توجه به رشد اقتصادی و افزایش درآمد مردم در دنیا، درخواست برای محصولات کشاورزی نیز زیادتر شده است. به همین دلیل تقاضا برای تنوع بیشتری از محصولات و محصولات با کیفیت بالاتر افزایش یافته است.