افغانستان سال گذشته ۲۱ تن زعفران تولید کرد، اما ۶۷ تن صادرات زعفران داشت!
بخش زبان و ادبیات فارسی دانشگاه مومبای در سال ۱۹۶۴ میلادی فعالیت خود را با افتتاح بخش زبان فارسی در محیط دانشگاهی کالینا کلانشهر بمبئی یکی از دو محیط دانشگاهی خود دانشگاه مومبای آغاز کرد و در سال جاری شصتمین سال خود را با برگزاری «جشن بهار» با همت و همکاری خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران جشن گرفت.
مرکز پژوهش های اتاق ایران با انتشار گزارش " بررسی سیاست تجاری هند"، ضمن بررسی سیاست تجاری این کشور روابط هند با ایران را در بستر این سیاست مورد واکاوی قرار داده است. پژوهش پیش رو نخست به معرفی مهمترین سیاست های کلان اقتصادی هند می پردازد تا یک زمینه کلی از اقتصاد این کشور و جایگاه تجارت خارجی در آن ارائه کند. سپس وارد مبحث تجارت خارجی شده و سند سیاست تجاری این کشور مورد بررسی قرار خواهد گرفت و پس از معرفی دقیق آن و بخش های مختلف، به ارزیابی تأثیر آن بر اقتصاد و تجارت خارجی هند پرداخته خواهد شد. به دنبال آن، روابط تجاری ایران و هند و مهمترین موانع و فرصت های آن در زمینه این سند به بحث گذاشته خواهد شد و در نهایت، برخی پیشنهادها و راهکارهای کلان در این حوزه ارائه می شود.
هند امروزه یک قدرت تأثیرگذار در نظام بینالملل است. صنعت و اقتصاد درحالرشد و دموکراسی پهناور و متکثر، از مواردی است که تصویر هند را برمبنای ابژههای نظام جهانی ساختبندی کرده است. سینمای هندوستان (بالیوود) نیز ازجمله منابع و عوامل مهم و تأثیرگذار در بافت و ساختار هویت ملی هند و همچنین ادراک تصویر و برندینگ هند جهانی در محیط بینالملل امروزی است.
روند بازتوزیع منابع قدرت و ثروت در اقتصاد سیاسی بینالملل سرعت گرفته است. همچنین، تغییرات اقلیمی تأثیرات فزایندهای بر سیاستهای اقتصادی دولتها دارد. متأثر از این روندها، بازنویسی قواعد اقتصاد سیاسی بینالملل نیز بهطور فزایندهای در جریان است. چین و ایالات متحده در کانون روند بازتوزیع قدرت و بازنویسی قواعد در اقتصاد سیاسی بینالمللی قرار دارند. رقابت فزاینده و پیچیدهشونده این دو قدرت بر حوزههای مختلفی از اقتصاد جهانی تأثیرات فزایندهای دارد. یکی از مهمترین حوزههای رقابت این دو قدرت در بازطراحی زنجیرههای جهانی ارزش و بازنویسی قواعد این زنجیرهها بروز و ظهور یافته است. افزون بر این گذار به توسعه سبز و کم کربن نیز برای قدرت های تجاری اهمیت فزاینده ای می یابد.
پارسی ها یک اقلیت بسیارکوچکی در هند هستند با این حال، سه نفر از ۱۰ میلیاردر برتر کشور هند پارسی هستند. پارسیان، هند را موطن اصلی خود می دانند و پس از استقلال هند نیز با جامعه هماهنگ شدند و توانستند بسیاری از سمت های مهم و گوناگون را بدست آورند و علاوه بر آن در کارهای خیریه همچون احداث بیمارستان های تخصصی، دانشگاه و دانشکده های مختلف و غیرو همت گماشتند.
گسترش کامل بریکس مهمترین نقطه عطف است که پس از آن گروه خود را در یک انشعاب جاده یافت که یا کیفیت همکاری را در ترکیب جدید حفظ و تقویت خواهد کرد و به یک نهاد اصیل حکمرانی جهانی و محرکی برای تشکیل نظم جهانی عادلانهتر تبدیل میشود، یا مسیر تبدیل شدن به باشگاهی سست را در پیش خواهد گرفت، شرکت در آن اعتبار دارد، اما اعضایش را به هیچ چیز ملزم نمیکند.