انتشار کتاب «برندسازی ملی و سیاست بینالملل»
کتاب «برندسازی ملی و سیاست بینالملل» ترجمه امیرحسین عربپور و سامان فریدونی با مقدمه دکتر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در انتشارات دنیای اقتصاد به چاپ رسید.
1404/03/07 - 22:23
تاریخ و ساعت خبر:
3786
کد خبر:
برند ملی - کتاب «برندسازی ملی و سیاست بینالملل» ترجمه امیرحسین عربپور و سامان فریدونی از کارشناسان اندیشکده دیپلماسی اقتصادی با مقدمه دکتر سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در انتشارات دنیای اقتصاد به چاپ رسید.
این کتاب که توسط کریستوفر برونینگ، پژوهشگر گروه مطالعات بینالمللی دانشگاه بیرمنگام تألیف شده است، تلاش بسیار ارزشمندی داشته تا رویکرد جدید توجه به ابعاد نرم و معنایی قدرت را در سیاست بینالملل نشان دهد. برند ملی، انگاره و تصویری است که در ذهن مردم جهان از کشور و ملتی وجود دارد. این مفهوم که پیوندی عمیق با قدرت نرم دارد، امروز یکی از مهمترین نقاط توجه حکومتهاست. بسیاری از کشورها امروزه برند ملی منحصربهفرد خود را عامل اصلی قدرت ملیشان میدانند. در چنین شرایطی، کشورهای مختلف جهان به دنبال ایجاد برند ملی هستند که جایگاه آنها در روابط بینالملل را ارتقا بخشد.
سید عباس عراقچی در مقدمه کتاب حاضر نوشته است:
«روایتسازی یکی از ابزارهای کلیدی در دیپلماسی مدرن است. کشوری که بتواند داستان خود را به شکلی مستند و جذاب به جهان ارائه دهد، میتواند جایگاه خود را در افکار عمومی تقویت کند و رقبا را در موقعیت دفاعی قرار دهد. روایت موفق میتواند اقدامات یک کشور را مشروع جلوه دهد و همزمان رفتار دیگران را زیر سوال ببرد. این مسئله نقش مستقیمی در شکلدهی به ادراک عمومی و سیاستهای بینالمللی دارد.
در دیپلماسی، تصویرسازی نقشی اساسی دارد. موفقیت در عرصه بینالمللی تنها به عملکرد عملی محدود نمیشود، بلکه به نحوه ارائه و تبیین آن اقدامات نیز بستگی دارد. اگر کشوری نتواند تصویر قوی و قابل قبولی از خود ارائه دهد، ممکن است در دیپلماسی شکست بخورد، حتی اگر در میدان عملیاتی موفق باشد. به عنوان مثال، برخی کشورهای غربی که در دهههای اخیر در کشورهای در حال توسعه مداخلات نظامی یا سیاسی انجام داده اند، اگرچه در عرصه فیزیکی و عملی موفق بوده اند اما نتوانسته اند افکار عمومی جهانی را اقناع نموده و مداخلات خود را به عنوان مداخلات مشروع جلوه دهند. از سوی دیگر، برخی کشورها با موفقیت توانسته اند تصویر خود در اذهان عمومی بین المللی را تغییر دهند. نمونه آن ژاپن است که توانست بعد از جنگ جهانی دوم تصویر خود از کشوری جنگ طلب را به کشوری صلح طلب تغییر دهد. نمونه دیگر، قطر است که با تمرکز بر دیپلماسی ورزشی و میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال سال ۲۰۲۲ جایگاه خود در سطح بین المللی را بهبود بخشید و در کنار آن از منافع اقتصادی چشمگیری نیز بهره مند شد.
در جهان امروز که سیاست بینالملل با پیچیدگیها و تغییرات فراوانی همراه است، برندسازی ملی برای جمهوری اسلامی ایران اهمیت ویژهای دارد. ایران به طور مداوم با پروژههای بدنامسازی و تحریمهای ناعادلانه مواجه بوده است که هدف آنها تضعیف جایگاه کشور در افکار عمومی جهانی است. در این شرایط، برندسازی ملی میتواند به عنوان بهعنوان ابزاری راهبردی عمل کند که از طریق دیپلماسی عمومی و روایتسازی مؤثر، تصویر مثبت و واقعی از ایران به جهانیان ارائه شود. این رویکرد میتواند به مقابله با ایرانهراسی کمک کند و به تقویت جایگاه ایران در نظام بینالملل بیانجامد.
در پایان، لازم است از تلاشهای ارزشمند آقایان امیرحسین عربپور و سامان فریدونی در ترجمه اثر حاضر تشکر و قدردانی کنم. مفاهیم مطرح شده در این اثر میتواند به دستگاه دیپلماسی و پژوهشگران این حوزه در ارتقای برندسازی ملی و تقویت جایگاه ایران در نظام بینالملل کمک شایانی کند. مطالعه این کتاب را به تمامی علاقهمندان به دیپلماسی عمومی و برندسازی ملی توصیه میکنم.»

بازگشت به ابتدای صفحه
مستند کافا اسپورت از حضور اسماعیل کارتال در ایران و پرسپولیس
1403/12/13 - 01:40 _ تعداد بازدید: 997
رسانه معروف ترکیه ای کافا اسپورت مستندی از یک روز کاری اسماعیل کارتال مربی جدید و سردار دورسون ستاره ترکیه ای جدید تیم پرسپولیس منتشر کرده است.
بیشتر بدانیم
مستند قدرت بینش (Power of Vision)
1403/08/24 - 20:21 _ تعداد بازدید: 865
ژول آرتور بارکر، نويسنده و آيندهپژوه مشهور، مدير انديشکده Infinity ـ يک کانون تفکر شناختهشده در سطح بينالمللي ـ است. از سال 1974 تا کنون، ژول بارکر، در نشريات مختلفي قلم زده و براي بيش از يک ميليون نفر در سرتاسر دنيا سخنراني کرده است.
بیشتر بدانیم
معرفی بزرگترین مگا پروژه های عمرانی ایران در سال 2024
1403/08/04 - 22:59 _ تعداد بازدید: 858
کانال Civil Mentors در یوتیوب به معرفی مگاپروژه های عمرانی ایران پرداخته است.
بیشتر بدانیم
چرا شکست دادن ایران غیرممکن است…
1403/08/23 - 15:36 _ تعداد بازدید: 842
کانال پرمخاطب We love Africa در یوتیوب با این تیتر نوشت: در سال 2024، ایران با یکی از شدیدترین ترکیبات تهدیدهای خارجی در تاریخ معاصر مواجه است: حملات هوایی مستقیم اسرائیل به زیرساخت های نظامی این کشور، تحریم های اقتصادی بی امان غرب، حملات سایبری، و تهدید دائمی درگیری های منطقه ای. با این حال، ایران همیشه دوام می آورد.
بیشتر بدانیم