بر اساس گزارش شورای آتلانتیک، 2024

راهبرد آینده ایالات متحده در برابر ایران

شورای آتلانتیک در گزارشی به بررسی رویکردهای مدیریت تهدیدهای ایران در خاورمیانه پرداخته است.
راهبرد آینده ایالات متحده در برابر ایران
1403/09/05 - 18:45
تاریخ و ساعت خبر:
1456
کد خبر:
برند ملی - نکات کلیدی این راهبرد:

1⃣ تثبیت ساختارهای نظامی یکپارچه و چندلایه به‌عنوان محور بازدارندگی

🔻راهبرد اول به‌منظور ایجاد موازنه در برابر تهدیدات ایران و محور مقاومت، بر یکپارچه‌سازی سامانه‌های دفاعی کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با مشارکت استراتژیک مصر، اردن، و در مراحل بعد، اسرائیل تاکید دارد. این همگرایی دفاعی مبتنی بر سامانه دفاع موشکی و هوایی یکپارچه (IAMD) که شامل رادارها و سامانه‌های رهگیری موشکی چندسطحی است، به‌عنوان قلب تپنده‌ی بازدارندگی منطقه‌ای ایفای نقش می‌کند. همگرایی دفاعی مذکور با بهره‌گیری از ظرفیت‌های راهبردی متنوع، به ایجاد «پلتفرم واکنش سریع» در مقابل تهدیدات مستقیم موشکی و پهپادی ایران و نیابتی‌هایش (محور مقاومت) منجر می‌شود. از این رو، شبکه دفاعی فوق قادر است بدون نیاز به حضور فیزیکی نیروهای ایالات متحده، واکنش‌های فوری و یکپارچه منطقه‌ای را فراهم آورد و ساختار بازدارندگی را تقویت کند.

2⃣ *ایجاد دیوارهای امنیتی و اقتصادی به منظور تضعیف شبکه‌های نیابتی و نفوذ منطقه‌ای ایران*

🔻 راهبرد دوم بر تقویت تحریم‌های اقتصادی و محدودسازی دسترسی ایران به منابع مالی مورد استفاده برای حمایت از گروه‌های نیابتی‌اش تاکید دارد. با شناسایی و تحریم زیرساخت‌های تأمین مالی و لجستیکی که در تأمین مالی گروه‌هایی نظیر حزب‌الله، حوثی‌ها، حماس و شبه‌نظامیان عراقی ایفای نقش می‌کنند، آمریکا به دنبال «قطع شریان‌های استراتژیک ایران» است. همچنین، افشای اطلاعات دقیق درخصوص نحوه‌ی تأمین مالی و لجستیکی ایران برای این گروه‌ها، می‌تواند ساختارهای حمایت داخلی از این شبکه‌ها را تضعیف کرده و در سطح منطقه‌ای، چالش‌های جدیدی را برای تهران به وجود آورد. این اقدامات موجب ایجاد «ایزوله‌سازی استراتژیک» ایران و محاصره تدریجی آن در منطقه می‌شود.

3⃣ *بازدارندگی چندوجهی و هم‌زمان در قبال تهدیدات هسته‌ای (بمب اتمی) و تکثیر تسلیحات پیشرفته*

🔻 راهبرد سوم مقابله با برنامه هسته‌ای ایران مبتنی بر اعمال ترکیبی از فشارهای اقتصادی، سیاسی و تهدیدات نظامی معتبر است. این راهبرد، علاوه بر تحریم‌های اقتصادی، بر تقویت تهدید به اقدام نظامی از طریق مانورهای مشترک سالانه با اسرائیل و توسعه فناوری‌های جدید نظامی تاکید دارد. همچنین، این راهبرد خواهان افزایش تعاملات دیپلماتیک چندجانبه و ایجاد اجماع جهانی برای اعمال فشار بر ایران جهت محدودسازی برنامه هسته‌ای است. همزمان، با تأکید بر گسترش سامانه‌های دفاعی پیشرفته در کشورهای همسایه ایران، آمریکا قصد دارد ظرفیت‌های نفوذ هسته‌ای و موشکی تهران را به حداقل ممکن تقلیل دهد و آن را از لحاظ تسلیحاتی در وضعیت شکننده قرار دهد.

4⃣ *استفاده از قدرت نرم و ایجاد گسل‌های اجتماعی و مشروعیتی در درون ایران*

🔻 در این بخش از راهبرد چهارم، با بهره‌گیری از ابزارهای قدرت نرم، آمریکا بر افزایش دسترسی مردم ایران به منابع مستقل اطلاعاتی، ابزارهای ارتباطی ناامن و افزایش آگاهی اجتماعی در راستای اهداف خودش متمرکز شده است. این راهبرد با تقویت برنامه‌های اطلاعاتی و آگاهی‌بخشی از جمله انتشار محتوای آموزشی درباره فساد و نقض حقوق بشر در ساختار حکومتی ایران، به دنبال کاهش مشروعیت داخلی جمهوری اسلامی است. هدف نهایی، ایجاد «چالش‌های اجتماعی و مشروعیتی» در درون ایران و تضعیف قدرت نرم رژیم در مواجهه با چالش‌های داخلی است که ساختارهای حمایتی آن را از درون تضعیف کند تا حکومت سقوط کند.

5⃣ *تضمین انسجام دوحزبی و حفظ پایداری در سیاست‌گذاری آمریکا نسبت به ایران*

🔻 برای تضمین اثربخشی و پایایی این راهبرد پنجم، نیاز به انسجام دوحزبی پایدار در سیاست‌گذاری‌های آمریکا وجود دارد. این انسجام، که بر پایه منافع کلان ایالات متحده و بدون وابستگی به تغییرات سیاسی داخلی بنا شده، به‌عنوان یک اصل راهبردی، از نوسانات سیاست خارجی آمریکا در برخورد با ایران جلوگیری کرده و به پایداری ساختارهای بازدارنده می‌افزاید.

#دیدگاه : راهبرد پیشنهادی شورای آتلانتیک با هدف به‌کارگیری مجموعه‌ای از اقدامات پیچیده، دقیق و ذوابعاد برای تقلیل نفوذ منطقه‌ای ایران، حفظ ثبات استراتژیک خاورمیانه و مدیریت چالش‌های ژئوپلیتیکی جمهوری اسلامی در ابعاد متنوع و به صورت سیستماتیک طراحی شده است. این راهبرد، با ادغام مؤلفه‌های قدرت سخت و نرم در بستر سیاست‌گذاری‌های چندجانبه و همچنین ایجاد سازوکارهای بازدارنده قوی، طراحی شده است

📌 برای مطالعه نسخه کامل گزارش به زبان انگلیسی اینجا مراجعه کنید.

منبع: کانال آینده نگار در بله

لینک کوتاه: http://irbrand.ir/1456
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
پر بازدیدترین ها
چرا شکست دادن ایران غیرممکن است…
1403/08/23 - 15:36 _ تعداد بازدید: 594
کانال پرمخاطب We love Africa در یوتیوب با این تیتر نوشت: در سال 2024، ایران با یکی از شدیدترین ترکیبات تهدیدهای خارجی در تاریخ معاصر مواجه است: حملات هوایی مستقیم اسرائیل به زیرساخت های نظامی این کشور، تحریم های اقتصادی بی امان غرب، حملات سایبری، و تهدید دائمی درگیری های منطقه ای. با این حال، ایران همیشه دوام می آورد.
بیشتر بدانیم
مربیان ورزشی سفیران برند ملی
1403/07/16 - 09:44 _ تعداد بازدید: 286
بخشی از موفقیت های امروز تکواندو در ایران مدیون شین جال کانگ پایه گذار آن در ایران است.
بیشتر بدانیم
هم آفرینی تصویر ایران آینده
1403/05/25 - 15:35 _ تعداد بازدید: 278
فیلم کامل سلسله نشستهای هم آفرینی تصویر ایران آینده منتشر شد.
بیشتر بدانیم
جایگاه ایران در شاخص های جهانی برندملی
1403/07/29 - 08:56 _ تعداد بازدید: 262
هر ساله ارزیابی «ارزش ویژه برند ملی» کشورها توسط چند نهاد و سازمان انجام و رتبه‌بندی کشورها توسط آن اعلام می‌شود. این گزارش به معرفی این رتبه بندی ها و جایگاه ایران در آن می پردازد.
بیشتر بدانیم

راهکارهای برند سازی ملی ایران

ارتباط با ما

بزرگراه ...، خیابان ب.....، پلاک ... واحد ...

021-12345678

info@irbrand.ir