امروزه با توجه به وابستگی متقابل مردم سراسر جهان در زمینه امنیت و منافع، کشورها به اعضای یک جامعه با آیندهای مشترک تبدیل شدهاند. چین در تکمیل بنای جامعهای نسبتاً بالنده در همه جوانب و در مسیر جدید ایجاد یک کشور سوسیالیست مدرن از هر نظر، در مرحلهای حساس قرار دارد. درواقع، سوسیالیسم با ویژگیهای چینی وارد عصر جدیدی شده است.
روند بازتوزیع منابع قدرت و ثروت در اقتصاد سیاسی بینالملل سرعت گرفته است. همچنین، تغییرات اقلیمی تأثیرات فزایندهای بر سیاستهای اقتصادی دولتها دارد. متأثر از این روندها، بازنویسی قواعد اقتصاد سیاسی بینالملل نیز بهطور فزایندهای در جریان است. چین و ایالات متحده در کانون روند بازتوزیع قدرت و بازنویسی قواعد در اقتصاد سیاسی بینالمللی قرار دارند. رقابت فزاینده و پیچیدهشونده این دو قدرت بر حوزههای مختلفی از اقتصاد جهانی تأثیرات فزایندهای دارد. یکی از مهمترین حوزههای رقابت این دو قدرت در بازطراحی زنجیرههای جهانی ارزش و بازنویسی قواعد این زنجیرهها بروز و ظهور یافته است. افزون بر این گذار به توسعه سبز و کم کربن نیز برای قدرت های تجاری اهمیت فزاینده ای می یابد.
ابتکار کمربند و راه یا آنچه به طور سنتی جاده ابریشم جدید خوانده میشود بیشک مهمترین و بلند پروازانهترین ابتکار همگرایانه در قرن بیست و یکم است. از همین رو از زمانی که در سال ۲۰۱۳ این ابتکار به تدریج اجرایی شد مناظرات فراوانی در مورد آن شکل گرفته است.
گزارش «اولویت های همکاری اقتصادی-تجاری با چین» به درخواست معاونت اقتصادی اتاق تهیه (27/10/1394 لغایت 30/7/1394) گردید که مبتنی بر چهار بخش می باشد.
تصویر و برند ملی یک کشور در نظام بینالملل و در بین افکار عمومی جهانی ساخته و پرداخته میشود. کشورهای مختلف نیز بهدنبال آن هستند که از ابزارهای گوناگون، تصویر الهامبخش و جذابی از خود ارائه کنند. تصویری که افزون بر نمایش قدرت یک ملت، نشاندهنده حوزه نفوذ و کنشگری مؤثر در عرصه بینالملل باشد.
گسترش کامل بریکس مهمترین نقطه عطف است که پس از آن گروه خود را در یک انشعاب جاده یافت که یا کیفیت همکاری را در ترکیب جدید حفظ و تقویت خواهد کرد و به یک نهاد اصیل حکمرانی جهانی و محرکی برای تشکیل نظم جهانی عادلانهتر تبدیل میشود، یا مسیر تبدیل شدن به باشگاهی سست را در پیش خواهد گرفت، شرکت در آن اعتبار دارد، اما اعضایش را به هیچ چیز ملزم نمیکند.