کارشناس گروه گردشگری مرکز پژوهشهای مجلس در رادیو گفتوگو گفت: نمایشگاه اکسپو بهترین فرصت برای جذب گردشگران ورودی و تحقق برنامه هفتم توسعه است؛ اما این در حالی است که وزارت صمت از حضور در نمایشگاه انصراف داده است.
عضو کمیته دیپلماسی فرهنگی مجلس گفت: خودمان به دست خودمان تصمیمی گرفتیم که از حضور در یک رویداد چند وجهی بینالمللی که فرصت بسیار خوب برای ارائه یک تصویر درست از کشور بود، انصراف دادیم و این حاصل بیتدبیری و تنبلی مسئولان است.
دولت جمهوری اسلامی ایران براساس اصل یازدهم قانون اساسی و مبانی دینی حکومت موظّف است سیاست کلّی خود را بر پایه ائتلاف و اتّحاد ملل اسلامی قرار داده و در راستای "تحقّق وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام" کوشش پیگیر به عمل آورد؛ این مهم مستلزم انجام مطالعات مرتبط در ابعاد مختلف خصوصاً عرصه فرهنگی و سیاسی است.
دیپلماسی فرهنگی با «حکمرانی اسلامی مطلوب» نسبتی مستقیم دارد، زیرا با اشاعه فرهنگ و صنایع فرهنگ محور و با گسترش تعاملات و مراودات با کشورهای مختلف، زمینه ساز و کاتالیزور رونق اقتصادی می شود.
دیپلماسی عمومی، یکی از مهمترین مفاهیم و برجستهترین وجوه ارتباطات بینالمللی در زمانه ماست. انقلاب ارتباطات و انفجار اطلاعات، پایان جنگ سرد، و افزایش نقش و نفوذ عموم مردم در سیاست خارجی و سیاست بینالملل، باعث افزایش اهمیت و ارتقاء دیپلماسی عمومی در روابط بینالملل شد.
آفریقای جنوبی از زمان انحلال نظام آپارتهید و واگذاری حاکمیت به سیاهان دیپلماسی فرهنگی نوینی را به عنوان بخشی از راهکار کلان خود اتخاذ نموده است.
امروزه دیپلماسی فرهنگی از پدیدههای جذاب و اثربخش در عرصه ارتباطات بینالمللی به حساب میآید. هر کشوری بر اساس اهداف اعلامی خود، به برنامهریزی و اجرای فعالیتهای دیپلماسی فرهنگی میپردازد تا بهترین عملکرد را ارائه کرده و نتایج مطلوب را بدست آورد. جمهوری اسلامی ایران نیز بر اساس اولویتهای خود، به فعالیت در زمینه دیپلماسی فرهنگی در کشورهای هدف خود میپردازد.
در عصر ارتباطات، شبکه های اجتماعی و هوش مصنوعی، افکار عمومی چه در سطح ملی و چه بین المللی از اهمیت ویژه ای برخودار شده است. در حقیقت، ساخت ذهنیت فردی، اجتماعی، بین المللی و جهانی بر پایه رسانه ها در حال شکلگیری است. در این زمینه نقش دیپلماسی های مختلف، به ویژه دیپلماسی فرهنگی در ارتباط با تودههای مخاطب به عنوان مخاطب عام در سطح بین المللی حائز اهمیت بسیار است.
دیپلماسی تبلیغی بهمثابه یکی از گونههای دیپلماسی مضاف، با وجود پیشینهای درخور در تاریخ مسلمانان، تاکنون بهصورت جداگانه موضوع بررسی و پژوهش قرار نگرفته است.
با توجه به جایگاه بازیهای ویدیویی بهمثابه رسانهای روبهرشد و تأثیرپذیری عمیق و واقعگرایانۀ بازیکنان، این رسانه بستر مناسبی برای معرفی فرهنگ و نشان دادن تصویر کشورهاست و میتواند در جهت تأثیر بر افکار عمومی که هدف اصلی دیپلماسی فرهنگی است، مورد استفاده قرار گیرد.
وزیر میراث فرهنگی ،گردشگری و صنایع دستی در مراسم رونمایی از ۱۱۰۰ لوح باستانی دوران هخامنشی گفت: ما باید بتوانیم هدف ۱۵ میلیون گردشگر را در پایان برنامه هفتم محقق کنیم.
ایران و قزاقستان، دو کشور با پیشینههای فرهنگی و تاریخی غنی، در منطقه اوراسیا بهعنوان حلقههای ارتباطی میان تمدنهای شرقی و غربی شناخته میشوند. تعاملات فرهنگی میان این دو کشور، ریشه در تاریخ مشترک، اشتراکات زبانی و دینی، و تأثیرات متقابل اقتصادی و اجتماعی دارد.