داستان ملی شدن صنعت نفت در ایران، چیزی بسیار گستردهتر از یک امر ملی بود. امروز نام یکی از مهمترین خیابانهای قاهره، پایتخت مصر، «مصدق» است. قضیه برمیگردد به زمانی که مصریها از پیروزی ایران مقابل انگلیس در ملی شدن نفت، شاید بیش از خود ایرانیها متأثر شده بودند. آنها هم مورد مشابهی به نام «کانال سوئز» داشتند.
پروژه صنعت نیمه هادی و تراشه: ظرفیت ها و فرصت های ایران از اندیشکده سرآمد در تاریخ 12 بهمن 1402 در پنل تحول صنعت و تولید توسط آقای محمدحسین سروش ارائه شد.
پروژه تحلیل سیستمی و طراحی سیاست های ارتباط صنعت و دانشگاه در ایران از آزمایشگاه طراحی سیاست علم و فناوری در تاریخ 28 بهمن 1402 در پنل حکمرانی آموزش عالی توسط آقای رضا حسان ارائه شد.
به منظور توسعه صنعت میکروالکترونیک در ایران باید مجموعهای از سیاستهای صنعتی داخلی و دیپلماسیهای اقتصادی و فناورانه بینالمللی بهصورت همزمان بهمنظور رفع موانع پیشروی این صنعت در کشور در دو حوزه فناوری و بازار صورت پذیرد، بدینمنظور توسعه این صنعت در ایران از طریق پیگیری دو سناریوی مکمل طراحی تراشه و تأسیس کارخانه تولید قابل تحقق است.
در مسیر توسعه صادرات محصولات نساجی ایران، شناسایی و تحلیل چالشهای موجود اهمیت زیادی دارد. با وجود ظرفیتهای فراوان و مزیتهای رقابتی ایران در این حوزه، صنعت نساجی کشور در سالهای اخیر با موانع متعدد داخلی و خارجی مواجه بوده است. این چالشها نهتنها بر توانایی تولیدکنندگان برای رقابت در بازارهای جهانی تاثیر منفی گذاشتهاند، بلکه باعث کاهش سهم ایران از بازارهای بینالمللی شدهاند. بررسی دقیق این موانع میتواند به تصمیمگیران و فعالان صنعت نساجی کمک کند تا با اتخاذ استراتژیهای مناسب، به رفع این مشکلات پرداخته و مسیر رشد صادراتی خود را هموار کنند.
در گزارش حاضر مطالعه اي بر روي صنعت نمايشگاهي کشورهاي آلمان، امارات متحده عربي، ترکيه، چين و تايلند با هدف بررسي الگوهاي به کار گرفته شده در اداره امور نمايشگاهها در کشورهاي موفق در اين صنعت صورت گرفته است.
مقاله حاضر ترجمه ای از مطالعه صورت گرفته توسط پروفسور ها جون چانگ و آنتونیو آندریونی است که توسط مجله اقتصاد کمبریج در سال 2016 منتشر شده است. این مقاله میکوشد تا با لحاظ برخی مسائل که تاکنون در بحث پیرامون سیاستگذاری صنعتی نادیده گرفته شدهاند و نیز در نظرگرفتن تغییرات اخیر در واقعیات اقتصادی، نظریه جدیدی را در باب سیاستگذاری صنعتی بنا نهد. این مقاله پس از مرور سه قرن بحث اقتصادی درباره سیاست صنعتی، به بررسی این موضوع میپردازد که چگونه به شمار آوردن برخی مسائل مغفول، این نظریه را تغییر خواهد داد. سپس مقاله به واکاوی این موضوع خواهد پرداخت که با توجه به تغییرات اخیر در واقعیت اقتصادی -ظهور و بروز زنجیره ارزش جهانی، مالیسازی و امپریالیسم جدید- نظریه سیاستگذاری صنعتی چگونه باید اصلاح شود.
مرکز پژوهشهای اتاق ایران در گزارش حاضر به ارزیابی لایحه برنامه هفتم توسعه از نگاه بخش خصوصی درخصوص بخش زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی پرداخته است.
مرکز پژوهش های اتاق ایران گزارشی از بررسی عدم النفع کشور از محدودیت عرضه گاز طبیعی به صنعت پتروشیمی منتشر کرده است.
همواره تحولات جهانی و منطقهای، ضرورت دسترسی به صادرات موفق با محوریت کاهش هزینهها و افزایش میزان پذیرش محصولات را به امری حیاتی برای اقتصاد هر کشور تبدیل کرده است. از جمله فاکتورهای موثر در موفقیت صادرات، نشان (برند) ملی قابل قبول کشور مبداء نزد مشتریان کشور مقصد میباشد.