به نظر میرسد تهران برای تبدیل شدن به هابانرژی در منطقه نباید توان چانهزنی برخی کشورهای همسایه را از طریق اتکا بیش از حد به انتقال گاز روسیه از سرزمین آنها افزایش دهد. این امر میسر نمیشود مگر با سیاستگذاریهای دقیق در حوزه حفظ بازارهای انرژی و حراست از ژئوپلیتیک کشور
قرارداد سه جانبه سواپ (معاوضه) سالانه ۱.۵ تا ۲ میلیارد متر مکعب گاز با حضور روسای جمهور ایران، ترکمنستان و آذربایجان در شهر عشق آباد هفتم آذر 1400 امضا شد. بر اساس این توافق سه جانبه که در حاشیه پانزدهمین نشست سران سازمان همکاری اقتصادی (اکو) در ترکمنستان به امضا رسید؛ ترکمنستان روزانه ۵ تا ۶ میلیون مترمکعب گاز به جمهوری آذربایجان می فروشد. این گاز در مرز سرخس به ایران تحویل می شود و بجای آن ایران از مرز آستارا برای جمهوری آذربایجان گاز ارسال می کند.
پروژه اصلاح رابطه مالی زنجیره گاز از اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر در تاریخ 12 دی 1402 در پنل انرژی و حمل و نقل توسط آقای مصطفی اکبری ارائه شد.
پروژه بازمعماری تجارت انرژی کشور از اندیشکده سیاستگذاری امیرکبیر در تاریخ 14 بهمن 1402 در پنل مطالعات راهبردی انرژی توسط آقای امین نوربخش ارائه شد.
دکتر مسعود درخشان، در این کارگاه آموزشی به معرفی دیپلماسی انرژی می پردازد.
خوب است یکبار برای همیشه به صنعت گاز ایران بعد از انقلاب دیدگاه مثبت داشته باشیم و ندانسته و بدون اطلاع، قطر را مثل پتک بر سر ایران سربلند و قوی نزنیم!
شهید شهریاری را قبل از شهادتش عدهای خیلی خوب میشناختند؛ آنها که میدانستند غنیسازی 20درصدی اورانیوم و بسیاری از پیشرفتهای ایران در علوم هستهای مدیون تلاشهای اوست و اگر روزی بیاید که او نباشد، از سرعت این پیشرفتها کاسته خواهد شد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: به دنبال توسعه سرمایهگذاری مشترک با کشور چین در حوزه تجدیدپذیرها هستیم و در همین راستا نیز وزیر نیرو در نشست این کشور حاضر شده است.