برندسازی ملی ایران در فضای مجازی

ظرفیت های همکاری در قفقاز

قفقاز در طول تاریخ همواره بخش مهمی از حوزه تمدنی ایران بوده و به رغم جدایی سیاسی در قرن هجدهم میلادی، تاثیرات فرهنگ ایرانی در مواردی همچون معماری شهرها یا بزرگداشت آیین نوروز قابل مشاهده است. بیشتر این مناطق نیز به رغم تفاوت های فرهنگی، قومی و مذهبی که با یکدیگر دارند در اطلاق نام های ایرانی روی خود اشتراک دارند.
ظرفیت های همکاری در قفقاز
1403/05/25 - 14:04
تاریخ و ساعت خبر:
20
کد خبر:
برند ملی - منطقه قفقاز از نظر سیاسی به دو بخش جنوبی (شامل جمهوری آذربایجان، ارمنستان، گرجستان و بخش های کوچکی از شمال غربی ایران و شمال شرقی ترکیه) و شمالی (شامل جمهوری های خودگردان فدراسیون روسیه از قبیل داغستان، چچن، اینگوشتیا، اوستیا، کاباردینو بالکاریا، کاراچای چرکسیا، کراسنودار، آدیغیه و استاوروپول) تقسیم می شود و دارای مساحتی حدود 500 هزار کیلومتر مربع و جمعیتی بیش از 50 میلیون نفر است. بیش از 50 گروه قومی نیز در این منطقه زندگی می کنند.

قفقاز در طول تاریخ همواره بخش مهمی از حوزه تمدنی ایران بوده و به رغم جدایی سیاسی در قرن هجدهم میلادی، تاثیرات فرهنگ ایرانی در مواردی همچون معماری شهرها یا بزرگداشت آیین نوروز قابل مشاهده است. بیشتر این مناطق نیز به رغم تفاوت های فرهنگی، قومی و مذهبی که با یکدیگر دارند در اطلاق نام های ایرانی روی خود اشتراک دارند.

جواد گنج خانلو، دانش آموخته دکتری جغرافیای سیاسی و کارشناس حوزه قفقاز معتقد است: پس از فروپاشی اتحاد شوروی، سیاست ایران در این منطقه حول توسعه دو و چند جانبه روابط اقتصادی با کشورهای استقلال یافته و تاکید بر اهمیت ژئوپلتیک ایران از نظر ترانزیت کالا و انرژی برای کشورهای محصور در خشکی و برقراری روابط فرهنگی و سیاسی با اقوام و ملل منطقه شکل گرفت. ایران با وجود روابط تاریخی و مشترکات فراوان فرهنگی اقوام حاضر در قفقازمی تواند منافع ملی و امنیتی خود را با راهبرد مشترکات تاریخی و ابزارهای فرهنگی تامین کند. با توجه به فرصت های فضای مجازی، این موارد به عنوان راهکاری برای نزدیکی ملت های این منطقه پیشنهاد می شود: یکی از ویژگی های منحصر به فرد تمدن ایرانی در طول تاریخ، سازش فرهنگ ها و خرده فرهنگ ها در داخل آن بوده است. با جدایی کشورهای حوزه فلات ایران از این فرهنگ، مشکلاتی از قبیل جنگ داخلی، نا امنی های ناشی از درگیری های قومی مذهبی، استعمار و گسستگی اجتماعی گریبانگیر آنها شده است. با توجه به جنگ ها و درگیری هایی که در حوزه جغرافیایی قفقاز در سال های اخیر صورت گرفته، اشتراکات و یکپارچگی فرهنگی تاریخی به رغم تنوع قومی و مذهبی می تواند به عامل همبستگی تبدیل شود. با وجود سابقه و پیوندهای تاریخی و همچنین ابراز تمایل سیاستمداران و نخبگان مناطق مختلف در این منطقه، بسیاری از میراث مشترک می تواند به عامل ثبات منطقه تبدیل شود. این امر بایستی در قالب های محتوایی و با خلاقیت های رسانه ای از طریق محصولات تولیدی رسانه ای مانند تولید آثار موسیقی مشترک و کمپین های متنوع فرهنگی ترویج شود.

داستان فولکلور و عاشقانه کرم، پسر مسلمان آذری و اصلی، دختر مسیحی ارمنی که در این منطقه بسیار محبوب است و در ایران نیز به عنوان میراث ناملموس فرهنگی ثبت ملی شده می تواند الهام بخش نمادینی برای نزدیکی کشورهای منطقه قفقاز باشد.

آگاهی بخشی در مورد میراث فراوان ایرانی موجود در این کشورها از قبیل مساجد، مدارس و... برای آشنایی شهروندان ایرانی توسط نهادهای مرتبط با دیپلماسی عمومی و دانشگاه ها در وب فارسی نیز امری ضروری است که تا کنون از آن غفلت شده است. افزایش حجم مبادلات اقتصادی با جمهوری های خودمختار روسیه و کشورهای حوزه قفقاز با توجه به پتانسیل های اقتصادی بالا و همچنین حمل و نقل آسان کالاهای این حوزه از طریق ایران چشم انداز روشنی را برای همه کشورهای منطقه ایجاد می کند که موجب برقراری ارتباطات سیاسی فرهنگی، منافع اقتصادی و وابستگی سیاسی بین کشورهای منطقه می شود.

لینک کوتاه: http://irbrand.ir/20
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
پر بازدیدترین ها
مستند کافا اسپورت از حضور اسماعیل کارتال در ایران و پرسپولیس
1403/12/13 - 01:40 _ تعداد بازدید: 1002
رسانه معروف ترکیه ای کافا اسپورت مستندی از یک روز کاری اسماعیل کارتال مربی جدید و سردار دورسون ستاره ترکیه ای جدید تیم پرسپولیس منتشر کرده است.
بیشتر بدانیم
مستند قدرت بینش (Power of Vision)
1403/08/24 - 20:21 _ تعداد بازدید: 876
ژول آرتور بارکر، نويسنده و آينده‌پژوه مشهور، مدير انديشکده Infinity ـ يک کانون تفکر شناخته‌شده در سطح بين‌المللي ـ است. از سال 1974 تا کنون، ژول بارکر، در نشريات مختلفي قلم زده و براي بيش از يک ميليون نفر در سرتاسر دنيا سخن‌راني کرده است.
بیشتر بدانیم
معرفی بزرگترین مگا پروژه های عمرانی ایران در سال 2024
1403/08/04 - 22:59 _ تعداد بازدید: 861
کانال Civil Mentors در یوتیوب به معرفی مگاپروژه های عمرانی ایران پرداخته است.
بیشتر بدانیم
چرا شکست دادن ایران غیرممکن است…
1403/08/23 - 15:36 _ تعداد بازدید: 849
کانال پرمخاطب We love Africa در یوتیوب با این تیتر نوشت: در سال 2024، ایران با یکی از شدیدترین ترکیبات تهدیدهای خارجی در تاریخ معاصر مواجه است: حملات هوایی مستقیم اسرائیل به زیرساخت های نظامی این کشور، تحریم های اقتصادی بی امان غرب، حملات سایبری، و تهدید دائمی درگیری های منطقه ای. با این حال، ایران همیشه دوام می آورد.
بیشتر بدانیم
تازه های سایت
تبلیغات

راهکارهای برند سازی ملی ایران

ارتباط با ما

بزرگراه ...، خیابان ب.....، پلاک ... واحد ...

021-12345678

info@irbrand.ir