برندسازی ملی ایران در فضای مجازی
عید قربان، فرصتی برای دیپلماسی دینی
ضرورت دارد برای رونق بخشی در برگزاری به این عید الهی از سوی دست اندرکاران فرهنگی در داخل و نهادهای دیپلماسی عمومی ایران از قبیل وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات، حج و زیارت، قرارگاه های فرهنگی، صداوسیما، میراث فرهنگی، وزارت علوم، کمیته امداد امام(ره)، آستان قدس رضوی، معاونت بین الملل حوزه های علمیه و جامعه المصطفی العالمیه... تصمیم سازی و اقدام مناسبی صورت بپذیرد.
1403/05/25 - 14:50
تاریخ و ساعت خبر:
32
کد خبر:
برند ملی - در کشورهای مسلمان به مناسبت عید قربان که #عید_الاضحی خوانده می شود؛ حداقل سه روز تعطیل رسمی است. این مدت در عربستان به دو هفته و در کشورهای حاشیه خلیج فارس به یک هفته نیز می رسد.
گردهمایی ها و مهمانی های عید به یک خاطره مشترک دوست داشتنی برای مسلمانان دنیا از چاد تا داغستان تبدیل شده است. سنت قربانی کردن نیز برجنبه نشاط این ایام افزوده است. برای مثال محتوای طنز زیادی در شبکه های اجتماعی در این خصوص بین کاربران تبادل می شود.
ارزش های مشترک دینی می توانند به عنوان مولفه ای مهم در برندسازی ملی مورد توجه قرار گیرند. در سال های اخیر ترکیه توانسته با بهره گیری از فرصت این عید مهم اسلامی؛ ضمن بهره برداری در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، گردشگری و دینی... الگوی مناسبی از خود در این زمینه ارائه کند. این کشور متناسب با تقویم میلادی هر ساله برنامه ریزی مشخصی را برای برگزاری تعطیلات عید قربان در نظر می گیرد. سال 2018 ابراهیم کالین، سخنگوی دولت ترکیه اعلام کرد تعطیلات عید به مدت 9 روز افزایش یافته است. تصمیمی که در پی سیاست های توسعه گردشگری اتخاذ شد.
اما اوج بهره برداری از این عید به پویش های خیریه ای برمی گردد که از هفته ها قبل با برنامه ریزی در رسانه های جمعی و اجتماعی برای فقرا بخصوص مسلمانان نیازمند در کشورهای مختلف آغاز می شود.
سازمان های مردم نهاد و در راس آن تلاشگران جمعیت خیریه بین المللی IHH شرایطی را ایجاد کرده اند که از یک نانوا در شهر بورسا داوطلبانه درآمد چند روزش را برای آوارگان میانمار اختصاص می دهد گرفته تا فوتبالیست و هنرمند و تاجر ترک تبار با نیت خیر نسبت به فقرا در ترکیه و سراسر جهان احساس مسوولیت می کنند. هزاران تصویر از این پویش های خیریه در ترکیه به صورت متداول در شبکه های اجتماعی بین مسلمان بازنشر می شود و پس از اخذ نذورات از طریق سامانه مجازی، قربانی ها بین نیازمندان 120 کشور توزیع می شود. در نهایت نیز بدون صرف هزینه و با خلاقیت های رسانه ای و تشکیلاتی وجهه ترکیه در بین کشورهای اسلامی و جهان ارتقا پیدا می کند. جالب اینجاست که این تشکل 25 سال قبل از کمیته امداد امام خمینی(ره) الگو برداری شده است. اما در ایران وضع متفاوت است. اهمیت پرداختن به این عید با توجه به آیات قرآن و روایات معصومین(ع) باید فراتر از وضعیت کنونی باشد. اما متاسفانه این فرصت اشتراک با 5/1 میلیارد مسلمان چندان جدی گرفته نمی شود.
لذا ضرورت دارد برای رونق بخشی در برگزاری به این عید الهی از سوی دست اندرکاران فرهنگی در داخل و نهادهای دیپلماسی عمومی ایران از قبیل وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات، حج و زیارت، قرارگاه های فرهنگی، صداوسیما، میراث فرهنگی، وزارت علوم، کمیته امداد امام(ره)، آستان قدس رضوی، معاونت بین الملل حوزه های علمیه و جامعه المصطفی العالمیه... تصمیم سازی و اقدام مناسبی صورت بپذیرد.
همچنین با توجه به فرصت عید غدیر پیش نیاز هرگونه برنامه ریزی برای ارائه پیام غدیر بهره برداری از فرصت عید قربان است.
اکثریت مسلمانان علاقه مند اهل بیت(ع) هستند و ایام حج در کنار این دو عید بهترین فرصت را برای معرفی و تبیین جوهره تفکر ائمه اطهار فراهم آورده است.
در بعد سیاسی نیز پیام سالانه حج رهبر انقلاب فرصتی مناسب است که ضرورت دارد با خلاقیت های رسانه ای بیشتری به دست جامعه مخاطبان مسلمان برسد. در کنار آن و از حیث نشانه شناسی برگزاری نماز میلیونی عید در تهران همگام با دیگر پایتخت های اسلامی می تواند تاثیر گذاری عمیق دینی و سیاسی بر جامعه مخاطبان مسلمان در جهان داشته باشد.
سوالی که باید مطرح کرد این است که چگونه می توانیم ذیل راهبردهای وحدت با درس گرفتن از تجربه های درست و غلط گذشته، مدل مطلوب خود را برای جامعه میلیاردی مسلمانان با بهره گیری مناسب از گسترش رسانه های مجازی و ارتباطی تبیین کنیم؟

بازگشت به ابتدای صفحه
مستند کافا اسپورت از حضور اسماعیل کارتال در ایران و پرسپولیس
1403/12/13 - 01:40 _ تعداد بازدید: 1001
رسانه معروف ترکیه ای کافا اسپورت مستندی از یک روز کاری اسماعیل کارتال مربی جدید و سردار دورسون ستاره ترکیه ای جدید تیم پرسپولیس منتشر کرده است.
بیشتر بدانیم
مستند قدرت بینش (Power of Vision)
1403/08/24 - 20:21 _ تعداد بازدید: 875
ژول آرتور بارکر، نويسنده و آيندهپژوه مشهور، مدير انديشکده Infinity ـ يک کانون تفکر شناختهشده در سطح بينالمللي ـ است. از سال 1974 تا کنون، ژول بارکر، در نشريات مختلفي قلم زده و براي بيش از يک ميليون نفر در سرتاسر دنيا سخنراني کرده است.
بیشتر بدانیم
معرفی بزرگترین مگا پروژه های عمرانی ایران در سال 2024
1403/08/04 - 22:59 _ تعداد بازدید: 860
کانال Civil Mentors در یوتیوب به معرفی مگاپروژه های عمرانی ایران پرداخته است.
بیشتر بدانیم
چرا شکست دادن ایران غیرممکن است…
1403/08/23 - 15:36 _ تعداد بازدید: 847
کانال پرمخاطب We love Africa در یوتیوب با این تیتر نوشت: در سال 2024، ایران با یکی از شدیدترین ترکیبات تهدیدهای خارجی در تاریخ معاصر مواجه است: حملات هوایی مستقیم اسرائیل به زیرساخت های نظامی این کشور، تحریم های اقتصادی بی امان غرب، حملات سایبری، و تهدید دائمی درگیری های منطقه ای. با این حال، ایران همیشه دوام می آورد.
بیشتر بدانیم