پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی پاکستان

اولین کانال تلویزیونی پاکستان توسط سید واجدعلی از دوستان نزدیکی محمدعلی جناح و یکی از تاجران بزرگ پاکستان در تاریخ ۲۶ ماه نوامبر سال ۱۹۶۴ میلادی دوران حکومت رئیس جمهور ایوب خان با همکاری یکی از شرکت های ژاپنی بنام NEC و شرکت رسانه ای بریتانیا بنام Thomas Television International، در شهر لاهور به نام شرکت تلویزیون پاکستان بطور خصوصی تاسیس شد. سپس به ترتیب در شهرهای داکا (پایتخت کنونی بنگلادش- پاکستان شرقی سابق) راولپندی، اسلام آباد، کراچی، پشاور و کویته شعبه های آن راه اندازی گردید.
پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی پاکستان
1403/08/22 - 09:54
تاریخ و ساعت خبر:
1374
کد خبر:
برند ملی - ولین کانال تلویزیونی پاکستان توسط سید واجدعلی از دوستان نزدیکی محمدعلی جناح و یکی از تاجران بزرگ پاکستان در تاریخ ۲۶ ماه نوامبر سال ۱۹۶۴ میلادی دوران حکومت رئیس جمهور ایوب خان با همکاری یکی از شرکت های ژاپنی بنام NEC و شرکت رسانه ای بریتانیا بنام Thomas Television International، در شهر لاهور به نام شرکت تلویزیون پاکستان بطور خصوصی تاسیس شد. سپس به ترتیب در شهرهای داکا (پایتخت کنونی بنگلادش- پاکستان شرقی سابق) راولپندی، اسلام آباد، کراچی، پشاور و کویته شعبه های آن راه اندازی گردید. این شرکت تا سال۱۹۷۱میلادی با همکاری وزارت رسانه ای پاکستان و یونیسکو برنامه های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی را پخش می کرد.

ذوالفقارعلی بوتو بنیانگذار حزب مردم پاکستان پس از انتخاب شدن خود به عنوان رئیس جمهور پاکستان در تاریخ ۲۱ دسامبر ۱۹۷۱ بعد از پایان جنگ میان هند و پاکستان به خاطر نظارت و کنترل مکمل بر رسانه ها شرکت تلویزیون پاکستان را ملی سازی کرد. در سال۱۹۸۰ میلادی، تلویزیون پاکستان در زمینه پخش برنامه ها ۸۰ درصد از مناطق خود را پوشش داد. تلویزیون پاکستان پخش برنامه های ماهواره ای خود را بطور منظم از سال۱۹۹۱ میلادی آغاز کرد. اولین کانال تلویزیونی خصوصی پاکستان به اسم NTM (شبکه تلویزیونی بازاریابی) در سال۱۹۹۰میلادی توسط یک شرکت ضبط و پخش صوتی پاکستان دایر گردید. این کانال پس از مدت کوتاهی اسم خود را با STN شبکه تلویزیونی شالیمار عوض کرد. با گذشت زمان، پاکستان به منظور تأمین نیازهای مخاطبان و مسابقه تجاری رسانه ای، شاهد افزایش گسترده ای در تعداد کانال های تلویزیونی بوده است. در حال حاضر بیش از ۱۲۴ کانال، خبری، سرگرمی، ورزشی، موسیقی، آشپزی و ... در پاکستان وجود دارد که بجز ۹ کانال دولتی همه آنها خصوصی می باشند. پربیننده ترین کانال های پاکستانی به شرح زیر می باشند:

شبکه تلویزیونی ARY

تلویزیون دیجیتال ARY در کراچی مستقر است. این کانال به اسم صاحب و موسس تلویزیون عبدالرزاق یعقوب نامگذاری شده است. این کانال نخستین بار در دسامبر سال۲۰۰۰ میلادی برای ارائه خدمات رسانه ای به پاکستانی های مقیم در کشور انگلستان توسط شرکت عبدالرزاق یعقوب از شرکت های بزرگ طلاء فروشی در امارات عربی، در آن منطقه راه اندازی شد.

ARY به عنوان کانال پیشگام در صنعت رسانه ای پاکستان شناخته می شود و دارای شبکه های دیگری در حال گسترش است که هر کدام با تمرکز مستقلی اهداف خود را دنبال می کند. برنامه های این کانال با تمرکز به علاقمندی بینندگان اردو زبان در پاکستان، هند، خاورمیانه، آمریکای شمالی و اروپا پخش می شود.

بررسی پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی فیلم و سریالی پاکستان

تلویزیون دیجیتال ARY برنامه هایی را با بهترین کیفیت به زبان اردو ارائه می دهد و به همین دلیل در حال حاضر پربیننده ترین شبکه تلویزیونی سریالی در پاکستان محسوب می شود. سلمان اقبال پس از درگذشت عموی خود عبدالرزاق یعقوب، در سال۲۰۱۴ میلادی به عنوان مدیر عامل شبکه دیجیتال ARY و گروه تجاری ARY منصوب گردید. وی ناشر مجله معروف سیاسی Newsweek در خاورمیانه نیز می باشد. محبوب عبدالروف پسر برادر عبدالرزاق یعقوب و پسرعموی سلمان اقبال معاون شبکه و مسئول بخش سرگرمی و سریالی تلویزیون ARY می باشد. معاون رئیس بخش سرگرمی و سریالی ARY Entertainment و مسئول تولید و پخش فیلم اسفندیار می باشد.



شبکه تلویزیونی هم Hum TV

تلویزیون Hum TV یک شبکه تلویزیونی سرگرمی ۲۴ ساعته به زبان اردو مستقر در کراچی است که توسط خانم سلطانه صدیقی و دامادش دُرید قریشی در سال ۲۰۰۵ میلادی تأسیس گردید. این نخستین شبکه تلویزیونی گروه رسانه ای هم Hum Network Limited می باشد که پخش برنامه های سریالی خود را از تاریخ ۱۷ ژانویه ۲۰۰۵ میلادی آغاز کرد. این شرکت قبل از ۲۱ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی به عنوان شبکه تلویزیونی آئی Eye TV مشغول کار بود.

بررسی پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی فیلم و سریالی پاکستان

خانم صدیقی که حامیان زنان در پاکستان است، قبل از راه اندازی شبکه تلویزیونی، یک مرکز تولید سریال و فیلم را تحت عنوان Moomal Productions نیز تأسیس کرده بود که از زمان تأسیس، بخاطر تولید سریال ها و نمایشنامه های خوب جایزه های متعددی را دریافت کرد. در حال حاضر مدیر عامل تلویزیون هم Hum TV مظهرالحق صدیقی رئیس سابق دانشگاه سند و مدیر شبکه سلطانه صدیقی می باشند.

رئیس جمهورپاکستان ضمن تقدیر از خدمات برجسته سلطانه صدیقی در زمینه هنر (تولیدات تلویزیونی) "جایزه افتخاری عملکرد را درسال ۲۰۰۸ میلادی و بخش ارتباطات جمعی دانشگاه معتبر گرینویچ مدرک دکترای افتخاری را در سال ۲۰۱۵میلادی به خانم صدیقی اعطا کردند.

کارگردان فیلم های شبی که ماه کامل شد و به دلیل ثبت حقیقت از دریچه دوربین در فیلم‌هایش در مراسم ویژه‌ای در پاکستان مورد تقدیر قرار گرفت.

چندی پیش کمپانی رسانه‌ای HUM TV پاکستان، نشان زنان برتر 2020 را به نرگس آبیار کارگردان فیلم سینمایی ماه گرفتگی و شیار ۱۴۳ به دلیل ثبت حقیقت از دریچه دوربین در فیلم‌هایش اعطا کرد. این نشان به زنان موفق و تاثیرگذار کشورهای مختلف جهان اهداء می شود. در این مراسم که در استانداری ایالت سند برگزار شد، عارف علوی، رئیس‌جمهور وقت پاکستان، عمران اسماعیل استاندار ایالت سند و جمعی از مقامات و شخصیت‌های سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و هنری پاکستان و دیپلمات‌های مقیم کراچی حضور داشتند. نرگس آبیار با حضور در شورای هنر(آرت کنسول) کراچی، جایزه خود را از رییس جمهور وقت پاکستان دریافت نمود.

شبکه تلویزیونی جیو Geo TV Network

شبکه تلویزیونی جیو GeoTelevision از مهمترین و پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی خصوصی در پاکستان مستقر در کراچی است. این شبکه در ماه مه ۲۰۰۲ میلادی توسط میر شکیل الرحمن مدیر عامل انتشارات جنگ تأسیس شد. این کانال به همراه شعبه های دیگر خود در حال حاضر متعلق به شرکت مستقل رسانه Independent Media Corporation است. انتشارات جنگ بزرگترین روزنامه اردو زبان سراسری در پاکستان به نام جنگ، دومین مهمترین روزنامه انگلیسی در پاکستان روزنامه دی نیوز The News" و نشریه های معتبری دیگری را نیز به چاپ می رساند.

بررسی پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی فیلم و سریالی پاکستان

میرخلیل الرحمن، از تاجران کشمیری تبار پاکستانی، گروه انتشاراتی جنگ را در پایان جنگ جهانی دوم تأسیس کرد. فرزند بزرگ او، میرجاویدالرحمن از سال۲۰۱۱ میلادی مدیر عامل گروه است. برادر کوچکترش میرشکیل الرحمن مدیر اجرایی شرکت و سردبیر روزنامه های این گروه است. این شرکت شامل چند رسانه است که شبکه تلویزیونی جیو یکی از آنهاست. عمران اسلم رئیس و میر ابراهیم رحمان مدیر اجرایی شبکه تلویزیونی هستتند. تلویزیون جیو مربوط به خبر، سرگرمی، ورزش و تفریح جوان شش شبکه را زیر پوشش خود اداره می کند که مهمترین آنها جیوخبری Geo News می باشد. تلویزیون جیو علاوه بر شبکه های خبری، ورزشی و سرگرمی فیلم های سنیمایی جالب و معروفی را نیز تولید نموده است. عبدالله کدوانی مدیر عامل و اسد قریشی مدیر ارشد تولید و پخش سریال و فیلم شبکه تلویزیون سرگرمی جیو Entertainment Geo می باشد. این یکی از محبوب ترین کانال های سریالی پاکستان است.

شبکه تلویزیونی Express Tv

تلویزیون Express یک کانال تلویزیونی خصوصی پاکستانی اردو زبان مستقر در کراچی است که در تاریخ اول ژانویه سال ۲۰۰۸ میلادی به عنوان شبکه خبری راه اندازی شد. گروه ایکسپرس پس از موفقیت کانال خبری، در تاریخ اول ژانویه سال ۲۰۱۲ کانال سرگرمی را نیز آغاز کرد. در مدت اندکی پس از پخش، بسیاری از سریال های موفقیت آمیز این کانال مورد استقبال گسترده بینندگان قرار گرفت.

بررسی پربیننده ترین شبکه های تلویزیونی فیلم و سریالی پاکستان

این شرکت متعلق به گروه انتشارات روزنامه اردو به نام ایکسپرس و روزنامه ایکسپرس تریبیون The Express Tribune از روزنامه های مهم انگلیسی زبان در پاکستان است. این کانال و انتشارات روزنامه هردو متعلق به گروه تجاری لیکسون Lakson Group، بزرگترین شرکت تنباکو فروشی در پاکستان است. صاحب این شرکت سلطان علی لاکهانی عضو سابق مجلس سنای پاکستان می باشد.

در حال حاضر یوسف بیگ میرزا به عنوان مدیرعامل هر دو بخش رسانه ای الکترونیکی و چاپی این گروه را مدیریت می کند. یوسف بیگ میرزا بدلیل سابقه ۱۵ساله رسانه ای به عنوان رئیس گروه های مختلف رسانه ای خصوصی و دولتی در پاکستان و خارج از کشور تجربه خوبی در مدیریت رسانه ها را دارد. وی مشاور عمران خان نخست وزیر سابق پاکستان در امور رسانه ای نیز بوده است. عمران انصاری مدیرعامل تولید و پخش سریال و فیلم شبکه تلویزیون ایکسپرس می باشد.

کراچی

منابع:

https://www.geo.tv/

https://jang.com.pk/

https://www.arydigital.tv/

https://www.express.com.pk/

https://ptv.com.pk/ptvCorporate

https://www.expressentertainment.tv/

پژوهشنامه فرهنگ ملل

لینک کوتاه: http://irbrand.ir/1374
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
پر بازدیدترین ها
جایگاه ایران در شاخص های جهانی برندملی
1403/07/29 - 08:56 _ تعداد بازدید: 154
هر ساله ارزیابی «ارزش ویژه برند ملی» کشورها توسط چند نهاد و سازمان انجام و رتبه‌بندی کشورها توسط آن اعلام می‌شود. این گزارش به معرفی این رتبه بندی ها و جایگاه ایران در آن می پردازد.
بیشتر بدانیم
هم آفرینی تصویر ایران آینده
1403/05/25 - 15:35 _ تعداد بازدید: 151
فیلم کامل سلسله نشستهای هم آفرینی تصویر ایران آینده منتشر شد.
بیشتر بدانیم
مربیان ورزشی سفیران برند ملی
1403/07/16 - 09:44 _ تعداد بازدید: 147
بخشی از موفقیت های امروز تکواندو در ایران مدیون شین جال کانگ پایه گذار آن در ایران است.
بیشتر بدانیم
نقاط ضعف دیپلماسی رسانه ای ایران
1403/07/16 - 10:14 _ تعداد بازدید: 145
دیپلمات ها باید بتوانند با شناخت فرهنگ های بومی به ارائه یک تصویر درست از کشور خود در شبکه های مجازی بپردازند و برای آن ارزش افزوده ایجاد کنند. پر رنگ کردن اشتراکات فرهنگی، بیان فرصت ها برای همکاری های علمی، فرهنگی، هنری، تجاری و گردشگری از جمله مواردی است که دیپلمات ها می توانند برای آن برنامه ریزی کنند.
بیشتر بدانیم

راهکارهای برند سازی ملی ایران

ارتباط با ما

بزرگراه ...، خیابان ب.....، پلاک ... واحد ...

021-12345678

info@irbrand.ir