بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی به رژیم صهیونیستی

تصویر ایران پس از وعده صادق

نشست «تصویر ایران پس از وعده صادق» چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ با حضور هادی البرزی و ابوالفضل ولوی، در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
تصویر ایران پس از وعده صادق
1403/08/07 - 10:19
تاریخ و ساعت خبر:
1205
کد خبر:
برند ملی - به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات در این نشست که با هدف بررسی بازنمایی رسانه‌ای ایران در جهان بعد از حملات موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، البرزی با اشاره این نکته که جوزف نای معتقد است رسانه‌ها نقش اصلی را در ایجاد قدرت نرم کشورها دارند بیان داشتند، رژیم صهیونیستی اذعان کرده است که ۹۰ درصد قدرت اسرائیل در حوزه قدرت نرم و ۱۰ درصد آن در حوزه نظامی، اقتصادی و سیاسی بوده است. وی افزود: برای اولین بار دیدیم که چگونه مقاومت حماس در فلسطین و غزه توانستند عملیات‌های خود را به تصویر بکشند و تمام دنیا این تصاویر را دیدند. در واقع طوفان الاقصی، قدرت نرم رژیم را دچار خدشه کرد و در این روزها نیز شاهد تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا و اثرگذاری افکار عمومی هستیم.

این استاد علم ارتباطات به نقش شهروند-خبرنگارها با توجه به محاصره‌ها و محدودیت‌ها ارزش زیادی دادند و بیان داشتند که رژیم صهیونیستی با شهادت خبرنگاران به دنبال خاموشی رسانه‌ها و خبرنگاران بود اما شهروند خبرنگاران به کمک آمدند. در واقع کار رسانه‌ای حماس یک کار رسانه‌ای پارتیزانی بود که توانست آن تصاویر را در اختیار رسانه‌های رسمی قرار بدهد و ژانر جدید رسانه‌ای ایجاد شد. دوربین‌هایی که روی سلاح‌های حماس وجود داشت و توانستند تصاویر را ارائه بدهند و سایر شهروند-خبرنگاران که به میدان آمدند و توانستند موضوع را روایت کنند.

این مدرس ارتباطات و مدرس دانشگاه صدا وسیما ابراز داشت : بعد ازعملیات وعده صادق تصویر ایران جهانی‌تر شد، همانطور که بحث غزه جهانی‌تر شد. آمارهایی نشان داد که جستجوی نام ایران در فضای مجازی نسبت به گذشته بیشتر شد و عده زیادی می‌خواستند بدانند که ایران کجاست و چگونه قدرتمند شده است و مقابل جبهه غرب ایستاده است؟ این سوالات باعث می‌شود که سابقه ایران را مرور کنند در حالی که تا پیش از آن تفاوت بین کشور ایران و عراق را نیز دقیق نمی‌دانستند.

البرزی رسانه‌ها را به چهار دسته تقسیم کرد و گفت: رسانه‌های رژیم صهیونیستی که افکار عمومی شهرک‌نشینان رژیم صهیونیستی توسط این رسانه‌ها ساخته می‌شوند، دسته اول مطرح شده هستند. این رسانه ها، برخی از اخبارشان مصرف داخلی داشته است اما مهاجرت معکوس نشان داده است که رژیم صهیونیستی با افکار عمومی شکسته‌شده و ترمیم‌ناپذیر مواجه است. وی بیان داشت: مدیریت تصویر و منتشرنشدن میزان خسارت را در علم ارتباطات بحث سانسور و کوچک نمایی به لحاظ پوشش خبری می‌دانیم که کار رسانه‌های رژیم صهیونیستی بوده است. همچنین آنها از تکنیک لاپوشانی استفاده کردند که نشان از عدم انتشار واقعیت است؛ همانطور که اعلام کردند ۹۹ درصد موشک‌ها به هدف برخورد نکرده است.

رسانه‌های آنها به مواردی مانند محل اصابت پرتابه‌ها، مقدار هزینه و حتی اقدامات سیاسی و تشکیل جلسات متعدد کابینه رژیم صهیونیستی انعکاس خبری ندادند و یک تصویر سانسورشده و بسیار تقلیل‌داده‌شده همراه با دروغ بزرگ ارائه دادند؛ هرچند در دنیا پذیرفته نشد.

البرزی همچنین با اشاره به دسته‌بندی دوم یعنی رسانه‌های غربی یا رسانه‌های جریان سلطه، ایران‌هراسی و اسلام‌هراسی را دو هدف همیشگی آنها بیان کردند که در عملیات وعده صادق هم اتفاق افتاد. این رسانه‌ها، اقدامات ایران را موجب تنش در منطقه می‌دانستند و سعی داشتند، دلهره و اضطرابی که ایران تا پیش از انجام عملیات وعده صادق در بین افکار عمومی اسرائیل ایجاد کرده بود را در ایران ایجاد کنند که موفق نشدند.

در دسته‌بندی سوم، رسانه‌های مقاومت مطرح شدند که همسو با ایران بودند و تلاش کردند قدرت ایران را نشان بدهند. رسانه‌های ما تابع میدان بودند اما رسانه‌های مقاومت تابع میدان نبودند و نگرانی‌های رسانه‌های ما را نداشتند.

این پژوهشگر رسانه در مورد رسانه‌های داخلی به عنوان دسته چهارم، عنوان کردند ما یک مخاطب آشکار به نام مردم خودمان، جهان غزه و همسایگان داشتیم و یک مخاطب پنهان که قدرت‌ها بودند. قدرت‌ها، این پیام پنهان را از میدان و رسانه ما دریافت کردند که ما از مرحله صبر استراتژیک وارد مرحله مقاومت فعال شدیم. مخاطبان پنهان، میزان قدرت ما را نیز فهمیدند. وی افزود: رسانه‌های ما وظایفی همچون آرامش بخشی و تهییج و بسیج اجتماعی را انجام دادند؛ به نحوی که همه اقشار و همه احزاب در پاسخ به جنایات اسرائیل متحد شدند.

هادی البرزی بیان کرد، اثرات سیلی ایران هنوز در دنیا دیده می‌شود همانند دانشگاه‌های غرب که غرب را مجبور کردند که قدرت سخت خود را به میدان بیاوردتا قدرت نرم آزاد شده طوفان الاقصی و وعده صادق را کنترل کند. وی افزود نام ایران، سپاه، حاج قاسم جستجوی بیشتری می‌شود و خیلی‌ها می‌خواهند بدانند چطور یک کشور مسلمان فاقد بمب هسته‌ای به یک کشور سیلی زده که دارای بمب هسته‌ای بوده است و بازدارندگی ایران چگونه به حدی رسیده است که ده‌ها کشور حامی رژیم صهیونیستی هم نتوانستند کاری بکنند. پس این تغییر معادله و جستجوی نام ایران نیازمند روایت اثرات سیلی است که ما فعلاً در این حوزه کم کار کرده‌ایم هرچند در انعکاس آن خوب بوده‌ایم.

البرزی با اشاره به این نکته که نشان دادن اثرات سیلی بسیار مهم است روایت این اثر را محدود به خبر ‌ندانست و معتقد است فیلم‌ها، کتاب‌ها و اشعار مختلف باید به کمک برای روایت بیایند و چون عملیات وعده صادق یک کار جهانی بوده است ما هم باید برای مخاطبان جهانی در همه ژانرها همچون خبر، سریال و غیره برنامه داشته باشیم.

در ادامه‌ نشست، ولوی با اشاره به ارتقاء برند ملی ایران بعد از عملیات وعده صادق به این نکته اذعان کردکه برند ملی تک وجهی نیست و شامل ابعاد گوناگون سیاسی،علمی، فناوری و دینی است. وی افزود: اقتدار نظامی ایران بعد از عملیات وعده صادق بی‌سابقه بود و تصویر ایران بعد از این عملیات ارتقا پیدا کرد اما همچنان به وضعیت مطلوب خود نرسیده است.

وی با اشاره به این نکته که مسئله فلسطین دیگر شیعه-سنی و عرب-عجم نیست و یک مسئله انسانی شده است؛ اذعان کرد که افکار عمومی جهانی با ما وارد سمپاتی و تعلق خاطر خواهد شد اگر بتوانیم استراتژی درست رسانه‌ای و اقدامات درست و چابکی داشته باشیم.

ولوی بیان داشت که باید ابعاد شاخصه‌ها و مسئولیت‌های برند سازی ملی‌مان مشخص شوند. عملیات وعده صادق اتفاقی آنچنان بزرگ بود که ما می‌توانیم آن را سال‌ها سنگ بنای برندسازی ملی‌مان بکنیم و این هدف، نیازمند شکل‌گیری یک متولی است.

فیلم نشست را از اینجا مشاهده کنید:



لینک کوتاه: http://irbrand.ir/1205
بازگشت به ابتدای صفحه بازگشت به ابتدای صفحه
برچسب ها:
پر بازدیدترین ها
مستند کافا اسپورت از حضور اسماعیل کارتال در ایران و پرسپولیس
1403/12/13 - 01:40 _ تعداد بازدید: 994
رسانه معروف ترکیه ای کافا اسپورت مستندی از یک روز کاری اسماعیل کارتال مربی جدید و سردار دورسون ستاره ترکیه ای جدید تیم پرسپولیس منتشر کرده است.
بیشتر بدانیم
مستند قدرت بینش (Power of Vision)
1403/08/24 - 20:21 _ تعداد بازدید: 856
ژول آرتور بارکر، نويسنده و آينده‌پژوه مشهور، مدير انديشکده Infinity ـ يک کانون تفکر شناخته‌شده در سطح بين‌المللي ـ است. از سال 1974 تا کنون، ژول بارکر، در نشريات مختلفي قلم زده و براي بيش از يک ميليون نفر در سرتاسر دنيا سخن‌راني کرده است.
بیشتر بدانیم
معرفی بزرگترین مگا پروژه های عمرانی ایران در سال 2024
1403/08/04 - 22:59 _ تعداد بازدید: 849
کانال Civil Mentors در یوتیوب به معرفی مگاپروژه های عمرانی ایران پرداخته است.
بیشتر بدانیم
چرا شکست دادن ایران غیرممکن است…
1403/08/23 - 15:36 _ تعداد بازدید: 839
کانال پرمخاطب We love Africa در یوتیوب با این تیتر نوشت: در سال 2024، ایران با یکی از شدیدترین ترکیبات تهدیدهای خارجی در تاریخ معاصر مواجه است: حملات هوایی مستقیم اسرائیل به زیرساخت های نظامی این کشور، تحریم های اقتصادی بی امان غرب، حملات سایبری، و تهدید دائمی درگیری های منطقه ای. با این حال، ایران همیشه دوام می آورد.
بیشتر بدانیم

راهکارهای برند سازی ملی ایران

ارتباط با ما

بزرگراه ...، خیابان ب.....، پلاک ... واحد ...

021-12345678

info@irbrand.ir